Over ons


We zijn een groep mensen uit verschillende Europese landen. We hebben vrienden in Libanon en Syrië. We willen iets doen om de mensen daar te laten weten dat ze niet alleen zijn in deze wereld en dat we betrokken en solidair zijn. We hebben besloten de Libanese vereniging Alpha te ondersteunen omdat onze vrienden daar werken en we waarderen wat ze doen en hoe ze het doen. We zijn 100% overtuigd van de integriteit van de medewerkers en vrijwilligers van Alpha: we kennen een aantal van hen al lange tijd. We bezoeken de projecten regelmatig(zie foto).

We zamelen geen fondsen in voor special projecten: de mensen in het veld weten het beste wat nodig is. De ingezamelde gelden zullen worden gebruikt om gezinnen, met speciale aandacht voor kinderen, te helpen overleven, voor educatieve en culturele activiteiten. De activiteiten van Alpha zijn er op gericht om de relaties tussen de verschillende gemeenschappen te bevorderen. Wanneer Alpha een fundraising campagne start voor een speciaal doel, dan doen we natuurlijk mee! Wat Alpha doet met het geld kan je zien op hun website.

 

Over Alpha

Alpha heeft verschillende programma's in een aantal Libanese dorpen en steden, gericht op kinderen en gezinnen, vluchtelingen en oorspronkelijke bewoners. Sinds 2012 ondersteunt Alpha ook buurt- , wijk-, en dorpscomités in verschillende regio's van Syrië. Ze helpen de vrijwilligers met het organiseren van activiteiten, het verwerven van fondsen van internationale donors. Een paar jaar geleden is Alpha ook gestart met activiteiten in Irak. Op hun website vind je meer info.


Stichting Friends of Alpha

De stichting Friends of Alpha is een Nederlandse Stichting opgericht op 23 april 2015.
RSIN: 855127983
KvK-nummer: 63185261

De stichting heeft de ANBI-status

Bestuur:
Annemarieke Boersma, Diemen
José Mooren, Amsterdam
Jan Keulen, Groningen

Nadia Messahel, Villepinte, Frankrijk

 

Beloningsbeleid:
De bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen vergoeding voor hun inzet.

 

Jaarverslag

Het jaarverslag zal elk eerste kwartaal van het volgend jaar gepubliceerd worden op deze website.

jaarverslag 2023

jaarverslag 2022

jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2015

 

Beleidsplan

Het beleidsplan  is in wording en zal later gepubliceerd worden.

 

Contact

info@friendsofalpha.org