laatste nieuws


Volgens de IOM  (de Internationale Organisatie voor Migratie) hebben nu (14 maart 2024) al meer dan 91.000 personen het zuiden van Libanon verlaten vanwege de gevechten in zuid Libanon.
 Lees hier het rapport van IOM.

 

Meer nIeuwsALPHA heeft hun website in een nieuw jasje gestoken. Je vindt nu meer informatie over de missie van ALPHA, de wijze van werken, hun projecten. Check de website!

 


Lees hier meer nieuws over ALPHA.


ALPHA


Alpha  is een Libanese NGO, opgericht in 1993, net na de burgeroorlog in Libanon, door een groep jeugdwerkers en onderwijzers.  Begonnen met jeugdcentra in Zuid Libanon hebben ze sindsdien hun activiteiten uitgebreid naar andere gebieden in Libanon, Syrië en Irak.  Naast projecten rond psychologische hulp aan kinderen, ondersteuning van gezinnen met noodhulp  investeert Alpha ook in capacity building van plaatselijke vrijwilligers en het werken aan sociale rechtvaardigheid.  Onlangs is Alpha een agrarisch project voor jongeren gestart om een duurzame manier van leven te stimuleren.  Alpha werkt vanuit een intercommunitaire uitgangspunt, respecteert alle religies en is gericht op het vergroten van de sociale cohesie in de samenleving. Lees hier meer over Alpha

ALPHA en social media


ALPHA heeft een facebook pagina, een instagram account en een youtube kanaal.

Friends of Alpha


friends of alpha met medewerkers van het Alpha team in zuid Libanon
friends of alpha met medewerkers van het Alpha team in zuid Libanon

 

 

Friends of Alpha is  een Nederlandse stichting die de activiteiten van de Libanese NGO Alpha ondersteunt. Lees hier meer over ons.