laatste nieuws


Lees in het jaarverslag van ALPHA over 2022 over het agri-jongeren project, de verbeteringen in het openbare onderwijs in Zuid Libanon etc.OPROEP VAN ALPHA , februari 2022

Naast de crises die Libanon afgelopen jaar hebben geteisterd en nog steeds teisteren (financieel, economisch, politiek), is het nu ook nog een koude winter geworden: de bergen en de Bekaa vallei zijn bedekt met sneeuw. Weersvoorspelling geeft aan dat de lage temperaturen nog gaan duren. ALPHA vraagt daarom haar vrienden en partners voor support voor 250 gezinnen die geen middelen meer hebben om hun woning the verwarmen. Dit zijn de gezinnen van 350 kinderen die naar de Damma school gaan in het dorp Gazze in de Bekaa vallei (De school is een project dat ondersteund wordt door Kinder Not Hilfe Luxemburg).

Lees meer..


 

 

De eerste 172 woningen in Bourj Hammoud zijn hersteld,  lees meer..

De reusachtige explosie in de haven van Beiroet heeft het leven daar nog moeilijker gemaakt. We ondersteunen de oproep van Alpha voor hulp voor de meest kwetsbaren in Libanon.  Lees meer..


alpha


Alpha  is een Libanese NGO, opgericht in 1993, net na de burgeroorlog in Libanon, door een groep jeugdwerkers en onderwijzers.  Begonnen met jeugdcentra in Zuid Libanon hebben ze sindsdien hun activiteiten uitgebreid naar andere gebieden in Libanon, Syrië en Irak.  Naast projecten rond psychologische hulp aan kinderen, ondersteuning van gezinnen met noodhulp  investeert Alpha ook in capacity building van plaatselijke vrijwilligers en het werken aan sociale rechtvaardigheid.  Onlangs is Alpha een agrarisch project voor jongeren gestart om een duurzame manier van leven te stimuleren.  Alpha werkt vanuit een intercommunitaire uitgangspunt, respecteert alle religies en is gericht op het vergroten van de sociale cohesie in de samenleving. Lees hier meer over Alpha

alpha en social media


Alpha heeft een facebook pagina, een instagram account en een youtube kanaal.

friends of Alpha


friends of alpha met medewerkers van het Alpha team in zuid Libanon
friends of alpha met medewerkers van het Alpha team in zuid Libanon

 

 

Friends of Alpha is  een Nederlandse stichting die de activiteiten van de Libanese NGO Alpha ondersteunt. Lees hier meer over ons.