laatste nieuws


 

 

De eerste 172 woningen in Bourj Hammoud zijn hersteld,  lees meer..

De reusachtige explosie in de haven van Beiroet heeft het leven daar nog moeilijker gemaakt. We ondersteunen de oproep van Alpha voor hulp voor de meest kwetsbaren in Libanon.  Lees meer..


alpha


Alpha  is een Libanese NGO, opgericht in 1993, net na de burgeroorlog in Libanon, door een groep jeugdwerkers en onderwijzers.  Begonnen met jeugdcentra in Zuid Libanon hebben ze sindsdien hun activiteiten uitgebreid naar andere gebieden in Libanon, Syrië en Irak.  Naast projecten rond psychologische hulp aan kinderen, ondersteuning van gezinnen met noodhulp  investeert Alpha ook in capacity building van plaatselijke vrijwilligers en het werken aan sociale rechtvaardigheid.  Onlangs is Alpha een agrarisch project voor jongeren gestart om een duurzame manier van leven te stimuleren.  Alpha werkt vanuit een intercommunitaire uitgangspunt, respecteert alle religies en is gericht op het vergroten van de sociale cohesie in de samenleving. Lees hier meer over Alpha

alpha en social media


Alpha heeft een facebook pagina, een instagram account en een youtube kanaal.

friends of Alpha


friends of alpha met medewerkers van het Alpha team in zuid Libanon
friends of alpha met medewerkers van het Alpha team in zuid Libanon

 

 

Friends of Alpha is  een Nederlandse stichting die de activiteiten van de Libanese NGO Alpha ondersteunt. Lees hier meer over ons.